Monday 26 May 2008

Pyörän rahtaus Mustallemerelle.. tai sit ei

Ajatus pienentää pitkää matka-ajoa Venäjän läpi Mustallemerelle, ajattelin että jos vaikka junalla menisi yhdessä mopon kanssa. Se toisi hauskaa vaihtelua ja nopeuttaisi alkumatkan pitkää legiä. Noh.. junasta en vielä oikein tiedä, asian hoitaminen ei-venäjää-puhuvana Moskovassa voi olla aika tuskasta, joten kokeilin ensin kuljetusliikkeitä. Sinnepäinhän on paljon hyvää konttitilaa laivoissa tai rekoissa.

Kysyin:
"Hei, Saisinko tarjouspyynnön seuraavasta lähetyksestä: Moottoripyörä (BMW R1100GS, Suomeen rekisteröity), paino 240kg, tilavuus pakattuna/laatikossa n. 2m3. Helsinki-Sochi/Venäjä (tai läheinen Mustanmeren ympäristö). Perillä 15.7.2008 mennessä. Lähetän itse ja olen Sochissa vastaanottamassa sitä. Kuljetustapa vapaa, mikä onkaan halvin. Laskun voin maksaa yksityishenkilönä tai toiminimelläni."

Vastauksia:
Schenker (ei onnistu)
Beweship (arvio sähköpostitse Helsinki-Tbilisi lentorahtina 1.700e)
Varova
Victor Ek
DHL (yksityisille vain lentona, hinta about 7000e + 1000e lentopolttoaine)
Scanway-Shipping (ei onnistu)
K-Line
Helsingin satama
Transocean

Thursday 22 May 2008

Blogi tehty

Ok, blogikin on nyt olemassa. Ainakin pysyy joku muistikuva puuttuvista asioista. Nyt pitää kiireesti saada: PASSI + CARNET + VIISUMIT. Ilman niitä ei ole reissuakaan.

Kävin pankissa ja siellä ei oltu kuultukaan Carnetista.. Lupasivat soittaa parin viikon sisään, joten ehkä he ehdottavat jotain erillistä suljettua tiliä, jossa on Joutoluottona tms. 5000e parin kuukauden ajaksi. Eli tarvitsen Carnetia vastaan Autoliitolta 5000 euron takauksen, että tuon pyörän pois Iranista enkä myy sitä sinne.. Onneksi samaa järjestelmää ei ole enää Euroopassa.

Moottoripyörällä Iraniin

Tehtävä- ja muistilista:
- kaatumaraudat tulossa
- givin laukut hankitu
- givin teline tilattu
- takalaukkua ei tule vaan vedenpitäviä säkkejä
- hanki uusi passi (vanhasta irtoaa henkilötietosivu..)
- hanki iranin viisumi
- hanki venäjän viisumi
- hanki carnet (5000e takuu/laina + 20+170e kuluihin Autoliittoon)
- Vakuutusyhtiölle (pohjola) ilmoitettu matka-aika, jotta varkausvakuutus (20% omavastuu!) olisi voimassa Venäjällä (on reitillä), Valko-Venäjällä (en mene), Moldovassa (en mene), Ukrainassa (on reitillä)

- Miten helvetissä pääsen sinne Venäjän puolelta? Ajan? .. pitkä matka. Junalla? ..hankalaa ja ehkä kallista. Pyörä rahdattuna? Äääh. Ei tiedä. Katotaan.

- Paperiset kartat, ainakin Iran ja Turkki.
- GPS hankittu, kartat ladattu
- alustava reittisuunnitelma on olemassa

- rokotukset, tetanus on kai vanhentunut
- rahat? Cash + MasterCard min. 2000e nostovaralla. Käteistä ehkä 500e?

Karkea reittisuunnitelma: