Monday 28 July 2008

2. koeyöpyminen + harjoittelua hiekalla


Päätin vielä perjantai-aamuna lähteä Oraniyanin mainitsemalle hylätylle hiekkakuopalle Karkkilan suuntaan. Samalla olisin jo hieman kauempana tiheästä asutuksesta, joten päätin vielä koeyöpyä metsässä. Samalla saisin kokeilla myös kaasuversiota trangiasta.

Harjoittelu oli opettavaista ja yllättävän rankkaa, onneksi vettä oli reippaasti mukana. Korkeintaan pari tuntia pörräsin pehmeällä hiekalla ja loivissa mäissä, ja pari kertaa sain kaivaa Sotanorsun ylös pöheiköstä tai upottavasta hiekasta. Tulipahan sekin kokeiltua. Ainakin tietää, että hiekalla ei kannata pysähdellä vaan pitää koko ajan liikettä, vaikka ajaisikin hieman väärään suuntaan. Ja katu/sorateiden renkaat ovat aika avuttomat hiekassa. Vähän paremmin meni kun otin kaikki laukut+kamat pois ja laskin paineet (norm 2.5bar) yhteen bariin.

Ja voi että pienillä metsä- ja hiekkateillä on hauska ajaa, onneksi on GPS, jolta voi pyytää reitin, joka ei käytä isoja pääteitä vaan ajeluttaa melkein pihojen ja peltojen poikki :)

Yövyin, kuten viimeksikin, jonkin kansallispuiston liepeillä. Viralliset telttapaikat kierrän kuin ruton, menen mieluummin rauhalliseen niemennokkaan lähelle vettä. Trangia toimi erittäin mukavasti, paljon helpompaa kuin spriin kanssa lotraaminen. Teltta oli OK edelleen. Nukuin huonosti, valoisa kun alkaa jo heti neljän jälkeen. Mukava keikka, hieman meinasi tulla kiire Leena-tädin 70-vuotissynttäreille :)

2 comments:

dukkah said...

Huh. Uskon. Sä oot tosissasi, kun yövyt pusikossa ja kurvailet tunteja montussa. Eipä tuu sit yllätyksiä vuoristossa, kun oot harjoitellut. Ihailen seikkailunhaluasi, kun oon itse niin mukavuudenhaluinen.

Anonymous said...

Melkoista keikka meinaat. Jo pelkästään ryssäliikenne näyttää siltä, että jättäisin välistä tämän reissun. ;) Millois meinaat lähteä reissuun? Tsemppiä reissuun!

Tuli muuten vastaan joku blogi, jossa kaverit piti nokialaisella kirjaa patikointimatkastaan: http://www.made-in-england.org/

Hauska ja siisti matkakertomus.