Saturday 30 August 2008

Perustarpeista

Perustarpeet ovat yksinkertaiset: pitaa olla puhdasta vetta, ruokaa, paikka nukkua ja mahdollisuus peseytya. Ja toimiva moottoripyora. Ja vahan rahaa.

Vesi on harvoin ongelma, ainakin taalla Turkissa on tienvarsilahteita, joten mukanani on 3-4 l raikasta vetta. Ruokakaan on harvoin ongelma: iltaisin ja aamuisin keitan teeta ja syon leipaa ja juustoa/oliiveja/pahkinoita tms. pienta. Paivalla kuumimpaan aikaan syon ison lounaan ja pitkin matkaa lasin teeta silloin talloin.

Mutta peseytyminen on valilla hankalaa. Hiusten ja koko kropan peseminen on aina pieni operaatio, mutta siihenkin oppii. Jos nakyvilla on juoksevaa vetta, on aika peseytya. Ja ehka tiskata kattilat. Likasilla hiuksilla, jotka ovat muhineet koko paivan kuumassa kyparassa, on noloa olla ihmisten ilmoilla. Varsinkin kun he ovat taalla aina niin siisteja. Parran saa ajettua desilla vetta, hiuksiin menee ehka litra. Mutta kuumissa oloissa varsinkin intiimihygienia voi muodostua ongelmaksi. Kunnes ymmarsin tehda kuten paikalliset. Meillahan pylly pyyhitaan, ja taalla pestaan. Ja mikas sen nerokkaampaa kuin huomata, etta jokainen kaynti vessassa on myos peseytyminen. Nerokasta. Suosittelen.

Ja muutenkin kun on peseytynyt (tanaan kavin vuoristojoessa uimassa ja viilentymassa), parta ajettu, hiukset puhtaat, tankki taynna ja sukat vaihdettu, oleminen on turvattu taas pariksi paivaksi.

Mopo on toiminut kuin sveitsilainen kello. Aina valilla saan idean ajaa sen vuoren laelle ja kaadan sen puolivaliin. Sitten taas kirotaan ja ihmetellaan, miten sen saa alas, mutta suurenpia vahinkoja ei ole tapahtunut. Tuntuu olevan kovaa tekoa. Vilkut tosin ovat katki ja sivulaukut aika pahassa kunnossa, mutta muuten kaikki ok. Iso bemari on hyva matkapyora, mutta tanne se on liian painava. Pitaisi saada 50kg pois. Ehka kevyempi pakoputki, ei mitaan tyokaluja ja vararenkaat kotiin. Mutta talla varustuksella se on aika haastava kivikossa.

1 comment:

Unknown said...

Moro Niklas!

Onpa kiva kuulla, että asiat on paremmin kuin hyvin. Hienoa, että sotaratsu tikittää kellon lailla!